Salata Caesar cu raci

Posted

INGREDIENTE:
2-3 cozi proaspăt gătită raci sau 1-1,2 kg cozi de creveţi
2 salate mari , frunzele spălate şi uscate
100g crutoane
50g parmezan ras
O reteta de fructe de mare sos cremos (vezi mai jos)

Dacă utilizaţi cozi de raci, scoateţi carnea gătită din cochilie şi taiati-o în bucăţi. Dacă utilizaţi cozi de creveţi, le fierbeti in apa sarata, apoi le cojiti .

Când sunteţi gata de a servi salata, taiati frunzele în felii late de 3-4cm. Adaugati crutoanele peste salata verde, parmezanul şi creveţi sau raci. Adaugati apoi dressingul de fructe de mare si amestecati pentru a le combina. Se serveste imediat.

Dressing de fructe de mare:

Se încălzeşte 1 lingura de ulei de măsline într-o tigaie . Se adauga 2 catei de usturoi zdrobiti si 4-5 ansoa din conserve şi se fierbe la foc mediu timp de 1 minut pana se transforma intr-o pasta. Se adaugă 1 ceaşcă smântână, ½ ceasca parmezan ras fin si piper negru. Se fierbe la foc tare pentru 2 minute, până când bulele încep a se mari, ceea ce arata ca sosul se îngroaşă. Se răceste înainte de a se utiliza. Acesta este un dressing minunat pentru orice fel de fructe de mare. Se obtine 1 ceasca.

Crutoane la cuptor
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Tăiati o bucată de pâine taraneasca sau o bagheta pe diagonala în felii groase de 2 cm. Stropiti-le cu un ulei de măsline pe fiecare parte şi asezati-le intr-o tavă de cuptor într-un singur strat. Coaceţi pentru aproximativ 15 minute pana se rumenesc si devin aurii.. Se lasă să se răcească. Crutoane vor rezista pana la câteva săptămâni dacă sunt depozitate într-un recipient etanş.