Informatii nutritionale
Într-o portie de 100grame de raci, vă puteţi aştepta la următoarele cantitati de nutrienţi:
- Total de 1 g de grăsime.
- 0 g grasimi saturate.
- Colesterol 126 mg. (A se compara un ou care are 200 mg.)
- 170 mg de sodiu.
- Total de 0 g carbohidrati.
- Fibre alimentare 0 g.
- Zaharuri 0 g.
- 16 g de proteine.
- 80 de calorii (compara cu carne de vită care are 242 calorii)
În plus, există o sursă sănătoasă de vitamina D şi A, precum şi de calciu şi potasiu, cupru şi zinc din raci. Iodul este, de asemenea, adesea menţionat ca un ingredient important. După cum puteţi observa, de asemenea, rac ul este un aliment cu un continut foarte redus de carbohidrati, şi fără “carbohidrati”, puteţi mânca în siguranţă raci, fără a va ingrijora de kg nedorite.
Un alt aspect favorabil al nutriţiei cu raci este acela că nu există aproape niciodată reziduuri toxice sau hormoni artificiali injectati în carnea de raci , de obicei ei provenind din lacuri, care nu sunt poluate industrial sau de altă natură. În plus, racii sunt foarte sensibili la apele poluate şi în trecut au fost folositi pentru a testa puritatea lacurilor, înainte de a se inventat alte metode pentru a determina puritatea apei.